Pustolovski kroketi

Pustolovski kroketi 2560 1708 Nina Cigele

Golaž malo drugače! Slastni in hrustljavi kroketi so izvrstna priloga mesnim jedem, ali prigrizek na otroški zabavi ali izletu.

Kekec je prepričan, da bodo kroketi zvezda za vsako priložnost.

Priprava za: 2 osebi

Čas priprave: 30 min ter hlajenje mase v hladilniku 2 uri

Sestavine:

  • 120g masla
  • 60g moke
  • 400g mleka
  • 2 konzervi Kekec golaža
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 100g krušnih drobtin
  • 50g moke
  • 2 jajci
  • olje za cvretje
  • sol in poper

Dodatno:

  • 30g gorčica,
  • 30g med
  • 30g gorčična semena

Postopek:

    1. 2 konzervi Kekec golaža segrejemo ter iz omake odstranimo mesne koščke in jih nasekljamo na drobno. Tako nasekljano meso damo v ločeno posodo. Lonec z omako in posodo z nasekljanim mesom umaknemo za kasneje.
    2. Šalotko, česen in peteršilj nasekljamo na majhne koščke.
    3. V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezano šalotko ter česen in ju prepražimo.
    4. V prepraženo šalotko in česen potrosimo moko in dobro premešamo, da izginejo vse grudice moke in se moka popraži.
    5. Nato dolijemo mleko in omako Kekec golaža.
    6. Tako nastalo omako solimo, popramo in potrosimo nasekljan peteršilj po okusu.
    7. Pustimo, da omaka vre še 2 minuti, nato dodamo še prej nasekljano meso.
    8. Zgoščeno maso iz lonca nanesemo na pekač in damo počivati v hladilnik vsaj 2 uri.
    9. Ko masa počiva v hladilniku, pripravimo omako. V posodico damo gorčico, gorčična semena in med. Vse skupaj dobro zmešamo, da postane homogena omaka.
    10. Ko je masa ohlajena, vzamemo pekač iz hladilnika in iz mase oblikujemo svaljke, dolge približno 4 cm in široke približno 2.
    11. Svaljke nato povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. Svaljki so tako pripravljeni, da jih cvremo.
    12. V ponvi segrejemo olje in krokete ocvremo, da se zlato obarvajo.

Dober tek ti želi Kekec!

Nasvet: Gorčično omako lahko nadomestite tudi z navadno koktejl omako iz kečapa in majoneze.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.