Gratinirani kruhki à la Kekec

Gratinirani kruhki à la Kekec 2048 1366 Nina

Iščeš nov način, kako pripraviti tunino? Kekec ima ta pravi recept zate! Gratinirani kruhki à la Kekec so lahko hitro pripravljen prigrizek med dnevom, ali slastna predjed za posebne priložnosti.

Če so ti všeč klasični sendviči s tunino, ti bo ta nadgradnja navadne tunine s tunino Kekec pašteto še toliko bolj všeč. Preveri v shrambi, ali že imaš vse sestavine in pripravi gratinirane kruhke 1, 2, 3.

Priprava za: 2 osebi

Čas priprave: 15 min

Sestavine:

  • 1 bageta
  • 30g sira edamec
  • 30g parmezana
  • 10g masla
  • 1 strok česen
  • 1 vejica timijana
  • 300g tunine
  • 100g Kekec tunine paštete
  • 1 šalotka
Gratinirani kruhki à la Kekec

Postopek:

  1. Narežemo bageto na tanke rezine.
  2. Naribamo 30 g edamca in 30 g parmezana ter ju odstavimo za kasneje.
  3. V ponvi stopimo maslo, dodamo cel strok česna in vejico timijana. Med stalnim mešanjem za minuto popražimo dišave v maslu.
  4. Česen in timijan ostranimo iz masla.
  5. Ponve z maslom ne umaknemo iz ognja, ampak takoj vanjo položimo eno ali dve rezini kruha (odvisno od velikosti rezin in ponve), in rezine kruha zlato popečemo na obeh straneh.
  6. Popečene kruh lepo razporedimo na pekač s peki papirjem in vključimo pečico na nastavitvi žar in na 180 stopinj Celzija.
  7. Ko čakamo, da se pečica segreje na temperaturo, pripravimo nadev.
  8. Na drobne koščke sesekljamo šalotko.
  9. Odcedimo tekočino iz konzerve s tunino in vsebino damo v primerno veliko posodo. Nato dodamo še približno 100 g Kekec tunine paštete in nasekljano šalotko.
  10. Vse sestavine dobro zmešamo, da na nastane enoten nadev.
  11. Z žlico zajamemo enakomerne količine nadeva in jih razdelimo med prej popečene kruhke na pekaču.
  12. Za konec na kruhke z nadevom potrosimo še nariban sir.
  13. Pekač z nadevanimi kruhki damo peči v pečico za 5 min oz. da se sir lepo stopi.

Kekec ti želi dober tek!

Nasvet: Bageto reži pod kotom, da bodo rezine večje.

Zanimivost: Obstaja kar 15 vrst tune, vendar se v vsakdanu najpogosteje srečamo le s štirimi vrstami: modroplavuti, skipjack, beljak in rumenoplavuti tun, ki mu pravijo tudi ahi. Ni vsaka vrsta tunine primerna za vse, nekatere so bolj primerne za suši druge pa za konzerviranje.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.