Mežerli á la Kekec

Mežerli á la Kekec 653 408 Andrej

Mežerli: kraljevski okus za posebne priložnosti.

V osnovi je Mežerli bogata drobovinska jed iz Gorenjske. Nekoč je bila rezervirana za posebne priložnosti, “á la Kekec” verzija pa dodaja svežino in prefinjenost skozi nove okuse in teksture.

Sestavine:

  • Kekec mesni narezek (2x)
  • Sol
  • 100 g zaseke
  • 2 kom čebule
  • Majaron
  • Poper
  • 300 g starega belega kruha
  • Mleko
  • 2 jajci
  • Svinjska mrežica

Postopek:

Kekec mesni narezek drobno nasekljamo. Na masti posteklenimo čebulo in dodamo k nasekljanemu narezku. Dodamo majaron in poper ter dobro premešamo. Zmesi dodamo na kocke narezan star kruh, ki ga prelijemo z vrelim mlekom.

Ko je zmes ohlajena, dodamo jajca in tako pripravljeno maso oblikujemo v kroglice. Kroglice zavijemo v svinjsko mrežico ter pečemo v pečici na 190 °C, približno 45 min.

Postrežemo s krompirjevo solato ali okisanim krompirjem.

Tradicionalno bogat, za najbolj zahtevne gurmane!

V Avstriji obstaja podobna jed, imenovana “Beuschel”, ki prav tako uporablja drobovino.