Najčarobnejši trenutki so tisti, ko smo skupaj z otrocmi. Zato je Kekec pripravil slasten recept in postopek priprave razdelil na naloge za odrasle pustolovce in na naloge za male korenjake.
V duhu zabave skupaj pripravite slasno predjed.
Priprava za: 3 osebe
Čas priprave: 30 min
Sestavine:
Testo:
- 2 beljaka
- 70g sladkorja
- 90g moke
- 30g masla
- 1 ščepec soli
Nadev:
- 1 Kekec goveji mesni narezek
- 50g čajna Kekec pašteta
- 3 rdeče redkvice
- 1 vložena rdeča paprika
Ostalo:
- Peki papir

Postopek:
-
- V posodici odrasli stopijo maslo in ga pustijo počivati na sobni temperaturi. Ta čas otroci odtehtajo sladkor, moko in pripravijo sol.
- Odrasli ločijo rumenjak od beljaka in dajo beljake v posodo, dodajo sladkor in hitro stepejo, da se speni.
- Tako stepenemu beljaku otroci presipajo skozi sito polovico moke in dajo ščepec soli.
- Otroci moko previdno vmešujejo, dokler ni več žepkov moke.
- Zmesi odrasli dolijejo stopljeno maslo in otroci dodajo preostalo količino moke in spet previdno premešajo.
- Posodo s tako nastalim testom otroci pokrijejo s krpo in odložijo počivati v hladilnik za 10 minut.
- Med tem časom pripravite skupaj nadev. Odrasli narežejo mesni narezek, vloženo papriko in redkvico na majhne kocke.
- Vse narezane sestavine, nato otroci dobro vmešajo v čajno Kekec pašteto, saj jim mešanje gre super od rok.
- Otroci iz pečice vzamejo pekač, odrasli pa vklopijo pečico na 180 stopinj Celzija in vsi skupaj počakate, da se pečica zagreje.
- Ta čas, ko se pečica ogreva na temperaturo otroci odrežejo primerno velik kos peki papirja za pekač in ga položijo nanj.
- Ko je pečica na temperaturi, vzamejo otroci testo iz hladilnika in skupaj z odraslimi z žlico zajamejo enakomerne količine in jih razporedijo po pekaču. Vsaki kepico mase nato z žlico razmažejo v obliki krogcev premera približno 5 cm.
- Testo v pečici pečete, dokler se robovi lepo pobarvajo zlatorjavo.
- Če ne uporabite vsega testa na enkrat, testo postavite ponovno v hladilnik. Ko se prvi pekač speče, odrasli, preostanek testa pazljivo razporedijo po vročem pekaču na sveži peki papir in dajo peč v pečico.
- Pečene kruhke odrasli previdno vzamejo iz pečice in brez pekača samo na peki papirju odložita na mizo, da se ohladijo.
- Ko so pečeni kruhki hladni, lahko otroci s čajno žliko previdno položijo nanje enakomerne količine nadeva in tako pripravljene nadevane čajne kruhke razporedijo na servirni krožnik.
Dober tek ti želi Kekec!
Nasvet: Čajno pašteto v tem receptu lahko nadomestite tudi z Junior Kekec pašteto. Kekec mesni narezek pa lahko nadomestite tudi z Kekec govejim narezkom.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.