Nadevani čajni kruhki

Nadevani čajni kruhki 2560 1708 Nina Cigele

Najčarobnejši trenutki so tisti, ko smo skupaj z otrocmi. Zato je Kekec pripravil slasten recept in postopek priprave razdelil na naloge za odrasle pustolovce in na naloge za male korenjake.

V prazničnem duhu skupaj pripravite slasno predjed in jo postrežite svojim gostom.

Ne spregljete nagradne igre, ki se je lahko udeležite s pomočjo tega recepta. Sodelujte v nagradni igri tukaj!

Priprava za: 3 osebe

Čas priprave: 30 min

Sestavine: 

Testo: 

  • 2 beljaka
  • 70g sladkorja
  • 90g moke
  • 30g masla
  • 1 ščepec soli

Nadev:

  • 1 Kekec goveji mesni narezek
  • 50g čajna Kekec pašteta
  • 3 rdeče redkvice
  • 1 vložena rdeča paprika

Ostalo:

  • Peki papir

Postopek:

    1. V posodici odrasli stopijo maslo in ga pustijo počivati na sobni temperaturi. Ta čas otroci odtehtajo sladkor, moko in pripravijo sol.
    2. Odrasli ločijo rumenjak od beljaka in dajo beljake v posodo, dodajo sladkor in hitro stepejo, da se speni.
    3. Tako stepenemu beljaku otroci presipajo skozi sito polovico moke in dajo ščepec soli.
    4. Otroci moko previdno vmešujejo, dokler ni več žepkov moke.
    5. Zmesi odrasli dolijejo stopljeno maslo in otroci dodajo preostalo količino moke in spet previdno premešajo.
    6. Posodo s tako nastalim testom otroci pokrijejo s krpo in odložijo počivati v hladilnik za 10 minut.
    7. Med tem časom pripravite skupaj nadev. Odrasli narežejo mesni narezek, vloženo papriko in redkvico na majhne kocke.
    8. Vse narezane sestavine, nato otroci dobro vmešajo v čajno Kekec pašteto, saj jim mešanje gre super od rok.
    9. Otroci iz pečice vzamejo pekač, odrasli pa vklopijo pečico na 180 stopinj Celzija in vsi skupaj počakate, da se pečica zagreje.
    10. Ta čas, ko se pečica ogreva na temperaturo otroci odrežejo primerno velik kos peki papirja za pekač in ga položijo nanj.
    11. Ko je pečica na temperaturi, vzamejo otroci testo iz hladilnika in skupaj z odraslimi z žlico zajamejo enakomerne količine in jih razporedijo po pekaču. Vsaki kepico mase nato z žlico razmažejo v obliki krogcev premera približno 5 cm.
    12. Testo v pečici pečete, dokler se robovi lepo pobarvajo zlatorjavo.
    13. Če ne uporabite vsega testa na enkrat, testo postavite ponovno v hladilnik. Ko se prvi pekač speče, odrasli, preostanek testa pazljivo razporedijo po vročem pekaču na sveži peki papir in dajo peč v pečico.
    14. Pečene kruhke odrasli previdno vzamejo iz pečice in brez pekača samo na peki papirju odložita na mizo, da se ohladijo.
    15. Ko so pečeni kruhki hladni, lahko otroci s čajno žliko previdno položijo nanje enakomerne količine nadeva in tako pripravljene nadevane čajne kruhke razporedijo na servirni krožnik.

Dober tek ti želi Kekec!

Nasvet: Čajno pašteto v tem receptu lahko nadomestite tudi z Junior Kekec pašteto. Kekec mesni narezek pa lahko nadomestite tudi z Kekec govejim narezkom.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.