Ko jo boš dal/-a na mizo, še drobtin ne bi ostalo! Preprosta, a nepremagljiva klasika!
Hajdinska zlejvanka je bila nekoč priljubljen zajtrk ali malica na Štajerskem. Verjemite – tudi danes je ne bi nič ostalo!
“A la Kekec” verzija z dodatkom šunke in bučnega olja je nora kombinacija, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne gurmane!
Postopek:
Moko, mleko, jajca in sol razžvrkljamo, in sicer tako, da dobimo gladko, tekoče testo.
Pekač namažemo z bučnim oljem in ga segrejemo. Na pregreto olje v pekaču vlijemo žvrkljano testo.
Pečemo v pečici na 200 °C tako dolgo, da se začne dvigovati. Tedaj znižamo temperaturo na 175 °C in dobro zapečemo.
Ko je testo pečeno, ga vzamemo iz pečice, pokapljamo s kislo smetano, bučnim oljem in Kekec s šunko.
Pristno domača, a pregrešno dobra!

Bučno olje ni le za solate – v Zlejvanki doda bogat oreškast okus.