Ta prava Kekec rižota, hiter in enostaven recept za pripravo okusne mesne rižote s pašteto.

Ta prava Kekec rižota

Ta prava Kekec rižota 2560 1707 Nina

Ta prava Kekec rižota

Recept za pripravo mesne rižote na drugačen način. Pripravite si kremasto, bogato, odpičeno in totalno dekadentno rižoto, ki ji dodate eno in edino, Ta pravo Kekec pašteto. Če ste za povsem nenavadno gurmansko pustolovščino, potem je Ta prava Kekec rižota odlična izbira kot samostojna jed ali v kombinaciji z govedino ali piščancem.

Priprava jedi za: 4 osebe

Sestavine:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 čebula (olupljena in fino narezana)
  • 320 g riža Carnaroli ali Arborio
  • 1 kozarec belega vina (suho)
  • 1 ščepec žafrana
  • 1 liter jušne osnove (mesne ali zelenjavne)
  • 50 g masla
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 2-4 Kekec paštete Ta prava (2-4x po 50g) na četrtine narezane

Postopek:

  1. V ponvi zagrejemo olivno olje in sotiramo čebulo, da postekleni in se zmehča.
  2. Dodamo riž, zmešamo in ga pečemo dokler ne postane prosojen.
  3. Dodamo vino in dušimo, dokler ne izhlapi.
  4. Nato dodamo žafran in zajemalko tople jušne osnove ter nadaljujemo s kuhanjem.
  5. Ko se jušna osnova vpije, dodamo drugo zajemalko ter nadaljujemo s kuhanjem.
  6. Počasi in postopoma dodajamo toplo jušno osnovo.
  7. Ko riž postane žameten, a so zrna še vedno čvrsta v sredini, ponev odstavimo.
  8. V rižoto umešamo maslo in parmezan.
  9. Rižoto takoj serviramo še toplo in na toplem krožniku, ki ga v par sekundah segrejemo v pečici ali mikrovalovni. 
  10. Na vrh rižote serviramo na koščke narezano jetrno Kekec pašteto Ta prava.

Dober tek!

Kekec nasvet: žafran lahko nadomestite tudi z drugim zeliščem po lastnem okusu.

Pripravite rižoto po navodilih Kekca in presenetite sebe in svoje bližnje z zares Ta pravo idejo za Kekec rižoto, ker samo ena Kekec rižota je Ta prava. Za več idej in Kekčevih receptov kliknite na povezavo.