Recept za pripravo hitrega obroka, omaka za testenine s Kekec pašteto

Testenine s pašteto

Testenine s pašteto 2560 1707 Nina Cigele

Testenine s pašteto

Poigrali smo se z mislijo o novi izvirni ideji za pripravo hitre malice in napisali recept za takrat, kadar imate v hladilniku Kekec pašteto in si zaželite testenin. Navsezadnje pašteta ni samo za to, da se namaže na kruh, ampak je odlična tudi v kombinaciji s testeninami. Izberite svoj najljubši okus Kekec paštete in testenine, ki so vam najbolj pri srcu ter že ste pripravljeni na novo gurmansko pustolovščino.

Sestavine:

  • 150 g testenin
  • 1 žlica olja (po izbiri)
  • 20 g masla
  • ½ čebule
  • 1 strok česna
  • 2 žlici Kekec paštete po okusu
  • 1 žlica belega vina ali soka stisnjene limone
  • 150 g šampinjonov (narezanih na polovičke ali četrtine)
  • 10 češnjevih paradižnikov (narezanih na polovičke)
  • 10 grozdov (narezanih na četrtine)

Postopek:

  1. V posodi zavremo soljeno vodo in dodamo nekaj olja.
  2. Nato dodamo testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je navedeno na navodilih.
  3. Medtem ko se testenine kuhajo, nasekljamo česen in čebulo.
  4. Preden so testenine kuhane v skodelico odlijemo malo vode, v kateri kuhamo testenine in jo prihranimo za kasneje.
  5. Na vročo ponev damo maslo ter v njem nežno sotiramo čebulo in česen.
  6. Ko postane masa mehka, dodamo šampinjone in še malo popečemo.
  7. Nato dodamo Kekec pašteto ter mešamo, dokler se ne stopi.
  8. Dodamo vino oziroma stisnjen limonin sok ter grozde in češnjeve paradižnike.
  9. Mešamo.
  10. Dolijemo dovolj vode od testenin, da naredimo omako.
  11. Solimo in začinimo po okusu.
  12. K omaki dodamo kuhane testenine, premešamo in takoj serviramo.

Dober tek!

Ideja za tiste, ki radi eksperimentirate: Paradižnik in gobice lahko po želji zamenjate z drugo vrsto zelenjave, npr. čičeriko in grahom.

Pripravite jed, ki bo presenetila vaše brbončice še bolj kot sama ideja, da se testenine kombinira s pašteto. Za več idej in Kekčevih receptov kliknite na povezavo.