Testenine s pašteto
Poigrali smo se z mislijo o novi izvirni ideji za pripravo hitre malice in napisali recept za takrat, kadar imate v hladilniku Kekec pašteto in si zaželite testenin. Navsezadnje pašteta ni samo za to, da se namaže na kruh, ampak je odlična tudi v kombinaciji s testeninami. Izberite svoj najljubši okus Kekec paštete in testenine, ki so vam najbolj pri srcu ter že ste pripravljeni na novo gurmansko pustolovščino.
Sestavine:
- 150 g testenin
- 1 žlica olja (po izbiri)
- 20 g masla
- ½ čebule
- 1 strok česna
- 2 žlici Kekec paštete po okusu
- 1 žlica belega vina ali soka stisnjene limone
- 150 g šampinjonov (narezanih na polovičke ali četrtine)
- 10 češnjevih paradižnikov (narezanih na polovičke)
- 10 grozdov (narezanih na četrtine)
Postopek:
- V posodi zavremo soljeno vodo in dodamo nekaj olja.
- Nato dodamo testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je navedeno na navodilih.
- Medtem ko se testenine kuhajo, nasekljamo česen in čebulo.
- Preden so testenine kuhane v skodelico odlijemo malo vode, v kateri kuhamo testenine in jo prihranimo za kasneje.
- Na vročo ponev damo maslo ter v njem nežno sotiramo čebulo in česen.
- Ko postane masa mehka, dodamo šampinjone in še malo popečemo.
- Nato dodamo Kekec pašteto ter mešamo, dokler se ne stopi.
- Dodamo vino oziroma stisnjen limonin sok ter grozde in češnjeve paradižnike.
- Mešamo.
- Dolijemo dovolj vode od testenin, da naredimo omako.
- Solimo in začinimo po okusu.
- K omaki dodamo kuhane testenine, premešamo in takoj serviramo.
Dober tek!
Ideja za tiste, ki radi eksperimentirate: Paradižnik in gobice lahko po želji zamenjate z drugo vrsto zelenjave, npr. čičeriko in grahom.
Pripravite jed, ki bo presenetila vaše brbončice še bolj kot sama ideja, da se testenine kombinira s pašteto. Za več idej in Kekčevih receptov kliknite na povezavo.