Umešana jajca s Kekcom

Umešana jajca s Kekcem

Umešana jajca s Kekcem 2560 1707 Nina Cigele

Umešana jajca s Kekcem

Okusen in hitro pripravljen obrok, ki nas nasiti in napolni z energijo za nove pustolovščine.

Umešana jajca s Kekcem so odlična ideja za zajtrk, malico ali večerjo. Je hitro pripravljen obrok, kadar ste že pošteno lačni in bi radi pripravili okusno ter polnovredno jed. Zraven dodajte še kos svojega najljubšega kruha ali poljubno solato.

Priprava jedi za: 2 osebi

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 4 jajca
  • 1 Kekec pašteta ali Kekec mesni narezek
  • 1 pest peteršilja
  • sol
  • poper
  • olje
  • po želji malo mleka

Postopek:

  1. Najprej na fino nasekljamo čebulo in česen.
  2. V ponvi segrejemo olje.
  3. V vroče olje dodamo nasekljano čebulo in pečemo, dokler ne postekleni.
  4. Nato dodamo nasekljan česen in nekaj časa mešamo.
  5. Narezek ali pašteto (odvisno od želja) odstranimo iz embalaže.
  6. Na kose narezan mesni narezek ali pašteto dodamo v ponev in mešamo, dokler se ne zmehča.
  7. V skodelico ubijemo jajca in jih z vilico premešamo.
  8. Ko se pašteta oziroma narezek zmehča, dodamo jajca.
  9. Rahlo večkrat premešamo.
  10. Dodamo poljubno količino soli in popra.
  11. Poljubno še lahko dodamo nekaj mleka, da je zmes bolj tekoča.
  12. Na drobno nasekljamo peteršilj.
  13. Jed postrežemo v krožniku in na vrh potresemo nasekljan svež peteršilj.

Dober tek!

Zanimivost: Jajca so zelo priporočljivo živilo, saj vsebujejo nenasičene maščobne kisline, ki spadajo v skupino zdravih in lažje prebavljivih maščob. Vsebujejo veliko beljakovin, vitamine: B12, D, K in H ter številne minerale. Uživanje jajc pomaga krepiti imunski sistem, vplivajo na zdravje in lepoto kože, vzdržujejo zdrava jetra in pomagajo skrbeti, da vaši zobje, kosti in nohti ter vid ostanejo zdravi.

Nasvet: Novejše raziskave priporočajo, da dnevno zaužijete vsaj eno jajce.