Bloška trojka á la Kekec

Bloška trojka á la Kekec 653 408 Andrej

Bloška trojka se je tradicionalno pripravljala ob večjih kmečkih praznovanjih, “á la Kekec verzija” pa gre velik korak dlje …

Kekec svoje moderne verzije ni zastonj poimenoval “Skrivnost rustikalne kuhinje!”.

Tole je krožnik, poln bogatega okusa! Brez skrbi ga ponudite najzahtevnejšim gurmanom.

Sestavine:

  • Kekec goveji mesni narezek (2x)
  • 200 g krompirja, 
  • 100 g fižola, 
  • 200 g kolerabe, 
  • vejico peteršilja, 
  • 1 korenček
  • 2 čebuli, 
  • lovor, 
  • kumino, 
  • poper, 
  • sol, 
  • 80 g zaseke, 
  • 50 g ocvirkov

Postopek:

V loncu kuhamo olupljen in narezan krompir in narezano kolerabo. Ko je kuhano (dovolj mehko, da vilico nežno zabodemo v krompir ali kolerabo in ne “razpadeta”), dodamo peteršilj, korenje, česen, čebulo in začimbe. 

V jed dodamo še prej kuhan fižol in narezan Kekec goveji mesni narezek

Zabelimo z na masti popraženimi ocvirki. 

Mmmmm, diši po počitnicah pri babici!

Pa dober tek!

Ta jed prihaja z Bloške planote in v originalni verziji združuje ajdo, krompir in skuto v popolno harmonijo okusov. Tudi “á la Kekec” verzija ne bo razočarala 😌