Bloška trojka se je tradicionalno pripravljala ob večjih kmečkih praznovanjih, “á la Kekec verzija” pa gre velik korak dlje …
Kekec svoje moderne verzije ni zastonj poimenoval “Skrivnost rustikalne kuhinje!”.
Tole je krožnik, poln bogatega okusa! Brez skrbi ga ponudite najzahtevnejšim gurmanom.
Sestavine:
- Kekec goveji mesni narezek (2x),
- 200 g krompirja,
- 100 g fižola,
- 200 g kolerabe,
- vejico peteršilja,
- 1 korenček
- 2 čebuli,
- lovor,
- kumino,
- poper,
- sol,
- 80 g zaseke,
- 50 g ocvirkov
Postopek:
V loncu kuhamo olupljen in narezan krompir in narezano kolerabo. Ko je kuhano (dovolj mehko, da vilico nežno zabodemo v krompir ali kolerabo in ne “razpadeta”), dodamo peteršilj, korenje, česen, čebulo in začimbe.
V jed dodamo še prej kuhan fižol in narezan Kekec goveji mesni narezek.
Zabelimo z na masti popraženimi ocvirki.
Mmmmm, diši po počitnicah pri babici!
Pa dober tek!

Ta jed prihaja z Bloške planote in v originalni verziji združuje ajdo, krompir in skuto v popolno harmonijo okusov. Tudi “á la Kekec” verzija ne bo razočarala 😌