Chili con Kekec

Chili con Kekec 2560 1708 Nina

Filmski večer s prijatelji? Rojstnodneva zabava? Piknik? Ali druženje ob igranju družabnih iger? To je ta pravi recept za vas! Če pa potrebujete tudi temo za “vročo” debato, jo najdete v zanimivosti na koncu recepta.

Te zanima, kako iz preprostega golaža pripraviti okusen chili con carne? Beri dalje in odkrij.

Sestavine za: 4 osebe

Sestavine:

  • 400 g Govejega golaža Kekec,
  • 100 g tortilia čipsa, 
  • 400 g rdečega fižola v konzervi, 
  • 200 g kisle smetane, 
  • 50gr mlade koruze
  • 50 gr paradižnika
  • sol, 
  • poper , 
  • mleti koriander, 
  • peteršilj, 
  • kumina, 
  • oregano.

Postopek:

  1. Narežemo paradižnik in mlado koruzo na majhne koščke.
  2. Ocedimo rdeči fižol.
  3. V kozico damo pripravljen golaž in ga začinimo z začimbami.
  4. Nato dodamo odcejen fižol, narezan paradižnik in mlado koruzo. 
  5. Skupaj reduciramo na majhnem ognju, da izločimo tekočino in je jed bolj gosta. 
  6. Začinimo po okusu. 
  7. Kislo smetano začinimo s soljo, poprom in koriandrom. 
  8. V krožnik serviramo pripravljen chili con KEKEC, ki ga okrasimo s kislo smetano in nasekljanim peteršiljem. 
  9. Zraven ponudimo še tortilja čips.

Kekec vam želi dober tek!

Nasvet: Če se chili con carne ne dovolj zgosti, lahko potrosite vanj malo moke. Vendar bodite zelo previdni, da se ne bo potem preveč zgostil.

Zanimivost: Izvor te jedi je še vedno predmet razprav, saj Mehičani trdijo, da gre za Teksaško jed in zavračajo trditve, da izvira iz Mehike, medtem ko v ZDA se chili con carne smatra kot mehiško jed. Kaj menite? Je chili con carne mehiška ali ameriška jed?

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.