Če ste že poskusili šampinjone pečene v pečici ali pripravili polnjene gobe, poskusite še recept nadevane gobe s Kekec piščančjo pašteto.

Gobje posodice s piščančjo pašteto

Gobje posodice s piščančjo pašteto 2560 1707 Nina

Gobje posodice s piščančjo pašteto

Zagotovo ste že poskusili šampinjone pečene v pečici, pa tudi zagotovo ste že pripravili polnjene gobe. Ampak, a ste že poskusili nadevane gobe s Kekec piščančjo pašteto? Pripravili smo recept, kjer sta glavni dve zvezdi na krožniku nadevane gobe in Kekec piščančja pašteta.

Priprava jedi za: 4 osebe

Sestavine:

  • 24 srednje velikih šampinjonov
  • 4 Kekec piščančje paštete
  • 220 g kremnega sira
  • 40 g naribanega parmezana
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 ščepec sveže mletega popra
  • 1 ščepec čebule v prahu
  • 2 redkvici narezanih na kolobarje
  • 6 češnjevih paradižnikov narezanih na četrtine
  • Par listov solate ali rukole
  • Pest peteršilja

Postopek:

  1. Naprej pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. 
  2. Nato klobuke šampinjonov očistimo z vlažno krpico, bete pa previdno odstranimo. 
  3. Klobuke razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
  4. Bete na drobno sesekljamo (spodnji del betov zavržemo). 
  5. Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo.  
  6. V ponvi segrejemo olje.
  7. Na segretem olju prepražimo sesekljane bete in čebulo ter mešamo.
  8. Dodamo česen in vse skupaj pražimo še toliko časa, da česen zadiši.
  9. Odstavimo in ohladimo. 
  10. V skledo stresemo kremni sir. Zmešamo ga s prepraženimi beti, Kekec pašteto, česnom, čebulo v prahu in dodamo nekaj naribanega parmezana ter poper. 
  11. S pripravljeno zmesjo napolnimo klobuke.
  12. Pečemo 20 minut v že predhodno ogreti pečici.  
  13. Medtem ko se šampinjoni pečejo, peteršilj na drobno sesekljamo. 
  14. Na krožnik ali pladenj položimo par listov solate ali rukole, dodamo na četrtine narezane paradižnike in kolobarje redkvic.
  15. Na zelenjavno posteljico serviramo pečene polnjene gobe in dodamo še sesekljan peteršiljem ter preostanek parmezana in postrežemo.

Dober tek!

Zraven gobic nadevanih s Kekec pašteto se odlično podajo tudi grisini.

Zanimivost: poznamo bele in rjave šampinjone, ki jih je najbolje kombinirati s peteršiljem, žajbljem, origanom ali pehtranom. Če jih skladiščimo dlje časa, dobijo temnejšo barvo, kar pa daje šampinjonom še bolj aromatičen okus. Šampinjoni so polni beljakovin, mineralov in vlaknin ter vsebujejo malo kalorij.

Za več idej in Kekčevih receptov kliknite na povezavo.