Gurmanski njoki

Gurmanski njoki 2560 1708 Nina

Njoki z gorgonzolo, njoki z ragujem, celo njoki z maslom in žajbljem so že marsikomu znani. Ampak ste že poskusili njoke s slastno omako iz piščančje paštete in narezka?

Kombinacija brokolijev, piščančje paštete in narezka je preprosto za prste oblizniti! Poskusite  gurmanske njoke tudi vi!

Priprava za: 4 osebe

Sestavine:

Postopek:

  1. Najprej pripravimo zelenjavo. Brokolije narežemo na majhne koščke, mlado čebulo na kolobarje, korenje na male kocke in česen nasekljamo. Nato še na male kvadratke narežemo tudi Kekec piščančji narezek.
  2. Ko smo pripravili zelenjavo in narezek, segrejemo malo olja v ponvi.
  3. Najprej na visoki temperaturi damo v ponev brokoli, mlado čebulo in česen. Vse pražimo za približno 1 minuto.
  4. Nato ogenj znižamo in v ponev dodamo še korenje in kocke Kekec piščančjega narezka. Vse skupaj pražimo še približno 2 minuti.
  5. Ko so vse sestavine lepo popražne, dodamo v ponev še Kekec piščančjo pašteto in mešamo, dokler se ne lepo vmeša z ostalimi sestavinami. Nato še dolijemo smetano, popopramo in posolimo. Omaka je pripravljena. Ponev odstavimo in pripravimo njoke.
  6. Zavremo vodo in dodamo 200 g njokov. Ko so njoki kuhani, shranimo 1 dcl vode.
  7. Ponev z omako ponovno segrejemo na malem ognju. Dodamo kuhane njoke in parmezan. Dobro premešamo in po potrebi dodamo še vodo, ki smo ohranili, da ne bo omaka presuha.

Kekec vam želi dober tek!

Nasvet: Za pikico na i lahko njoke sveže pripravite doma, saj je njihova priprava zelo preprosta. Vse, kar dodatno potrebujete, je: krompir, moka, jajce in ščepec soli.

Zanimivost: V ZDA brokolijev niso poznali vse do 19. stoletja, ko so jih s sabo prinesli italijanski priseljenci. Vendar so se v pripravi hrane začeli masovno uporabljati šele v drugi polovici 20. stoletja.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.