Kekčev musubi

Kekčev musubi

Kekčev musubi 2560 1707 admin

Kekčev musubi

Presenetite ljubitelje sušija s tem zelo okusnim prigrizkom, ki ga je navdahnil recept s Havajev. Kako se je Kekec mesni narezek znašel v tej neobičajni jedi, si preberite v nadaljevanju.

Priprava jedi za: 3 osebe

Sestavine:

  • 1 konzerva Kekec mesnega narezka (145 gr)
  • 50 ml sojine omake
  • 50 ml ostrigine omake
  • 30 gr navadnega sladkorja
  • 200 gr riža za suši
  • sol
  • 3 listi nori alg
  • olje

Postopek:

  1. Riž za suši skuhamo po navodilih na embalaži. 
  2. V posodi zmešamo sojino omako, ostrigino omako in sladkor. 
  3. Mešamo, dokler se ne sladkor povsem stopi in nastane homogena omaka.
  4. Narežemo mesni narezek na približno pol centimetra tanke rezine.
  5. Rezine nato približno 5 minut mariniramo v omaki. 
  6. V ponvi segrejemo olje.
  7. Na segretem olju popečemo na obeh straneh marinirane rezine mesnega narezka.
  8. S škarjami narežemo nori alg na trakove, ki bodo enako široki kot rezine mesnega narezka.
  9. Zmočimo si roke z vodo, da se ne bo riž sprijemal na dlani. 
  10. Na trake nori alg položimo rezino narezka in nanjo nanesemo kepico riža, ki bo približno podobne velikosti kot rezine narezka ter debela 2-3 cm.
  11. Ovijemo riž in narezek z nori algo in Kekčev musubi je pripravljen!

Dober tek!

Nasvet: Ko zlagate sestavine na trakove nori alg, poskusite tudi različne vrstne rede in kombinacije.

Zanimivost: Musubi je zelo priljubljena jed med Havajci. Izum recepta se najpogosteje pripisuje japonski diaspori na otočju. Ker se za pripravo musubija najpogosteje uporablja konzervirano meso znamke Spam, se tej jedi reče tudi Spam musubi. 

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.