Kaj lepšega kot sedenje v družbi prijateljev okoli ognja, nad katerim brbota v kotlu bograč. Ni pa vedno časa, da bi dolge ure prekuhavali bograč, zato ima Kekec asa v rokavu: Kekec golaž.
Te zanima, kako iz preprostega golaža pripraviti slasten bograč? Beri dalje in odkrij.
Sestavine za: 4 osebe
Sestavine:
- 400 g goveji golaž Kekec,
- 250 g krompirja,
- 50 g zelene paprike,
- 50 g rdeče paprike,
- 50 g čebule,
- 50 g paradižnika,
- 5 g mlete rdeče paprike,
- svinjska mast,
- drobnjak

Postopek:
- Nasekljamo čebulo in olupimo ter narežemo na kocke krompir.
- Na maščobi na hitro prepražimo nasekljano čebulo, kateri dodamo mleto rdečo papriko.
- Na hitro prepražimo, dodamo na kocke narezano rdečo in zeleno papriko ter paradižnik.
- Vse skupaj zalijemo s pripravljenim govejim golažem.
- V tako pripravljen bograč damo kuhat še na kocke narezan krompir.
- Potrosimo na koncu z drobnjakom.
Kekec vam želi dober tek!
Nasvet: V bograč lahko daš tudi lovorov list za še dodatno nadgradnjo okusa.
Zanimivost: Bograč velja za tradicionalno Prekmursko jed, nekateri viri pa trdijo, da izvira iz Madžarske. Ime je prevzel prav po koltu bogrács, v katerem so ga nomadi, ki so ga pripeljali s sabo, kuhali.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.