Kekec bograč

Kekec bograč 2560 1708 Nina

Kaj lepšega kot sedenje v družbi prijateljev okoli ognja, nad katerim brbota v kotlu bograč. Ni pa vedno časa, da bi dolge ure prekuhavali bograč, zato ima Kekec asa v rokavu: Kekec golaž.

Te zanima, kako iz preprostega golaža pripraviti slasten bograč? Beri dalje in odkrij.

Sestavine za: 4 osebe

Sestavine:

  • 400 g goveji golaž Kekec,
  • 250 g krompirja,
  • 50 g zelene paprike,
  • 50 g rdeče paprike,
  • 50 g čebule,
  • 50 g paradižnika,
  • 5 g mlete rdeče paprike,
  • svinjska mast,
  • drobnjak
Kekec bograč

Postopek:

  1. Nasekljamo čebulo in olupimo ter narežemo na kocke krompir.
  2. Na maščobi na hitro prepražimo nasekljano čebulo, kateri dodamo mleto rdečo papriko.
  3. Na hitro prepražimo, dodamo na kocke narezano rdečo in zeleno papriko ter paradižnik.
  4. Vse skupaj zalijemo s pripravljenim govejim golažem.
  5. V tako pripravljen bograč damo kuhat še na kocke narezan krompir.
  6. Potrosimo na koncu z drobnjakom.

Kekec vam želi dober tek!

Nasvet: V bograč lahko daš tudi lovorov list za še dodatno nadgradnjo okusa.

Zanimivost: Bograč velja za tradicionalno Prekmursko jed, nekateri viri pa trdijo, da izvira iz Madžarske. Ime je prevzel prav po koltu bogrács, v katerem so ga nomadi, ki so ga pripeljali s sabo, kuhali.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.