Indija ni le država z izjemno bogato zgodovino in kulturo, ampak tudi zelo raznovrstno in pestro kulinariko. Svetovno najbolj znana jed je prav curry.
Tudi Kekcu je jed zelo všeč, zato se je poglobil v raziskovanje priprave curryija in slasten rezultat najdete v nadaljevanju.
Sestavine za: 4 osebe
Sestavine:
- 400 g Govejega golaža Kekec,
- 2 žlici kokosovega olja,
- 1 čebula,
- košček ingverja,
- 1 žlica curryja v prahu,
- 50 g leče,
- 200 ml kokosovega mleka,
- 200 g korenja,
- 100 g jasminovega riža,
- sol,
- poper,
- 150 g vode,
- Začiimbe po okusu.

Postopek:
- Narežemo korenje na kocke ter sesekljamo čebulo in ingver.
- V kozici raztopimo kokosovo olje in na njem popražimo nasekljano čebulo.
- Ko je čebula posteklenela, dodamo še korenje, ga nekoliko pokuhamo ter nazadnje še dodamo ingver in curry.
- Zalijemo z govejim golažem ter dodamo lečo.
- Kuhamo tako dolgo, da se leča zmehča.
- Curryju nazadnje še dolijemo kokosovo mleko, da popestri okus.
Kekec vam želi dober tek!
Nasvet: Jasminov riž lahko nadomestite tudi z nekvašenimi indijskimi kruhi, kot so roti, naan ali chapati.
Zanimivost: Curry ni le ena jed, vendar zajema celo kopico različic, ki se med samo razlikujejo po številu in vrstah začimb, ki vsebujejo. Tako kot pri nas vsaka družina ima svoj recept za potico, tako na Indijskem polotoku ima vsak svoj “ta pravi” recept za curry.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.