Intenziven okus, lahkotna struktura!
Povitnica je priljubljena pogača z Dolenjske. Ponaša se s sočnim in mehkim testom.
Ko jo boš poskusil/-a bo jasno, zakaj je Kekec svojo verzijo poimenoval “Mali grižljaji, polni karakterja!”.
Sestavine:
- Ta prava Kekec pašteta (2x 50 g)
- 300 g kuhane prosene kaše
- 200 g kuhanega svinjskega mesa
- 60 g zaseke
- Svinjsko mrežico
- Sol
- Poper
- Kumino
- Cimet
- Belo vino
Postopek:
Proseno kašo, meso in Ta pravo Kekec pašteto zmešamo in začinimo.
Dodamo še mast ter poškropimo z belim vinom. Vse dobro premešamo.
Maso zavijemo v mrežico in pečemo v pečici na 160 °C, da povitnice lepo porumenijo.
Stara skrivnost najboljših kuharic, o kateri se ne govori na glas!

Povitnica je ena redkih slovenskih jedi, ki spominja na hrvaško “savijačo”.