Rillett à la Kekec

Rillett à la Kekec 2560 1440 Nina

Sočno pečen piščanec je izvrstno nedeljsko kosilo, ampak celega piščanca redkokdaj pojemo, a ne? Kaj pa z mesom, ki ostane? Rillett à la Kekec je ta prava rešitev za vas!

Zakaj bi pogrevali pečenega piščanca in se trudili na vse pretege, da se ne izsuši, ko se vam ponuja slasten recept za rillett à la Kekec, ki ohranja sočnost piščančjega mesa? 😉

Priprava za: 4 osebe

Sestavine:

  • 150 g hladnega piščančjega mesa,
  • 95 g piščančje paštete KEKEC,
  • drobnjak,
  • timijan,
  • 1 francoska bageta,
  • brusnični džem,
  • vejica timijana,
  • maslo.
Rillett à la Kekec

Postopek:

  1. Hladno piščančje meso, ki nam je ostalo od kosila naceframo v skledo, dodamo nasekljana zelišča ter Kekec piščančjo pašteto.
  2. Vse skupaj dobro premešamo in pokrijemo s folijo, da se ne izsuši.
  3. Bageto narežemo na 2 cm debele kose in jih na hitro popečemo na maslu.
  4. Na opečene kose bagete položimo žličnik piščančjega rilletta.
  5. Na vrh dodamo kanček brusničnega džema in okrasimo s timijanovimi lističi.

Kekec vam želi dober tek!

Nasvet: Za večje rezine bageto narežite pod kotom, ostrejši bo kot večje bodo rezine.

Zanimivost: Rillett je jed, ki izvira iz Francije. Gre za način konzerviranja mesa. Meso se zelo dolgo na nizki temperaturi kuha v maščobi. Nato se meso nacefra vloži v sterizirano posodo in prekrije z maščobo. Če pravilno pripravljen in hranjen, rillett lahko se ohrani tudi po več mesecev.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.