Sočno pečen piščanec je izvrstno nedeljsko kosilo, ampak celega piščanca redkokdaj pojemo, a ne? Kaj pa z mesom, ki ostane? Rillett à la Kekec je ta prava rešitev za vas!
Zakaj bi pogrevali pečenega piščanca in se trudili na vse pretege, da se ne izsuši, ko se vam ponuja slasten recept za rillett à la Kekec, ki ohranja sočnost piščančjega mesa? 😉
Priprava za: 4 osebe
Sestavine:
- 150 g hladnega piščančjega mesa,
- 95 g piščančje paštete KEKEC,
- drobnjak,
- timijan,
- 1 francoska bageta,
- brusnični džem,
- vejica timijana,
- maslo.
Postopek:
- Hladno piščančje meso, ki nam je ostalo od kosila naceframo v skledo, dodamo nasekljana zelišča ter Kekec piščančjo pašteto.
- Vse skupaj dobro premešamo in pokrijemo s folijo, da se ne izsuši.
- Bageto narežemo na 2 cm debele kose in jih na hitro popečemo na maslu.
- Na opečene kose bagete položimo žličnik piščančjega rilletta.
- Na vrh dodamo kanček brusničnega džema in okrasimo s timijanovimi lističi.
Kekec vam želi dober tek!
Nasvet: Za večje rezine bageto narežite pod kotom, ostrejši bo kot večje bodo rezine.
Zanimivost: Rillett je jed, ki izvira iz Francije. Gre za način konzerviranja mesa. Meso se zelo dolgo na nizki temperaturi kuha v maščobi. Nato se meso nacefra vloži v sterizirano posodo in prekrije z maščobo. Če pravilno pripravljen in hranjen, rillett lahko se ohrani tudi po več mesecev.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.