Ta pravi burrito

Ta pravi burrito 2048 1366 Nina

Nadgradite okus in beljakovinsko vsebnost svojega burita! Kako? Preprosto, s Kekec mesnim narezkom.

Recept za tiste dneve, ko ste omejeni s časom, a bi vseeno nekaj okusnega in nasitnega. Zato poiščite v svoji shrambi mesni narezek, pašteto in ostale sestavine in v le 15 minutah ugriznite v sočen in topel burito. 


Čas priprave: 15 min

Priprava za: 1 osebo

Sestavine:

Ta pravi burrito

Postopek:

  1. Najprej narežemo mlado čebulo na kolobarje, papriko in solato na dolge trakce ter Kekec mesni narezek na tanke rezine.
  2. V ponvi zagrejemo olje in nanj položimo rezine Kekec mesnega narezka. Narezek popečemo na obeh straneh.
  3. Odstranimo popečene rezine narezka in dolijemo v ponev kanec olja. Počakamo, da se segreje in nato na segretem olju prepražimo mlado čebulo.
  4. Popraženi mladi čebuli dodamo Kekec pašteto. Pražimo vse skupaj, dokler se ne pašteta lepo zmeša s čebulo.
  5. Nato dodamo še jajca in jih spečemo skupaj z ostalimi sestavinami v ponvi.
  6. Na podlago položimo tortiljo in nanjo lepo zložimo narezano zelnjavo, popečene rezine Kekec mesnega narezka in jajce s pašteto s šunko in mlado čebulo.
  7. Tortiljo tesno zavijemo tako, da najprej prepognemo levi in desni rob proti sredini in nato pazljivo spodvihnemo rob najbližje nam in tesno zavijemo do konca.
  8. Tako tesno zavito tortiljo še popečemo v toasterju ali v ponvi brez olja.

Topel burrito diagonalno vrežite na sredini, pa dober tek!

Nasvet: Pašteto s šunko in mesni narezek lahko poljubno nadomestite s katerimkoli okusom, ki vam je najbolj všeč.

Zanimivost: Burrito je španska beseda, pomanjševalnica besede “burro“, ki pomeni “osel”.  Torej burrito pomeni “osliček”. Jed naj bi poimenovali tako, ker je v tortilijo zavitih veliko različnih sestavin in naj bi spominjal na velike tovore, ki so jih osli nekoč tovorili na hrbtu.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.