Z “á la Kekec” interpretacijo, Nakeldi dodajamo hrustljavo teksturo in “privlačnost na prvi pogled”, ki jo bodo cenili tudi najbolj zahtevni gurmani.
Nakelda je tradicionalna jed iz Prekmurja, ki združuje preproste sestavine v bogat in nasiten obrok.
Sestavine:
- Piščančja Kekec pašteta (50 g),
- Piščančji Kekec narezek (100g),
- Star kruh 400 g,
- 50 g naribanega trdega sira
- 3 jajca,
- 50 g rozin,
- vejica šetraja,
- vejica peteršilja,
- sol,
- poper,
- kokošja osnova
Postopek:
V posodi zmešamo na koščke nadrobljen kruh, parmezan, Kekec piščančjo pašteto ter PIščančji Kekec narezek, jajca, rozine in pocvrt sesekljan šetraj.
Dodamo malo kokošje juhe, sol in poper ter vse dobro premešamo.
Iz nastale mase oblikujemo svaljke, ki jih kuhamo v kokošji juhi, dokler ne splavajo na površje.
Nežno. Sočno. Toplo. Pripravljeno za lačne želodčke!

Nakelda je pogosto veljala za “kmečko jed”, danes pa jo zaradi hranilne vrednosti odkrivajo tudi vrhunski kuharji.