Gurmansko prefinjen – Presburšt – a s “twistom”! Ko ga boš poskusil-a, ga boš hotel/-a ponuditi tudi prijateljem!
👉 Ali si vedel/-a: Presburšt je jed, ki izvira iz osrednje Slovenije in je bila v preteklosti cenjena praznična jed.
Z “á-la Kekec” pristopom smo ustvarili lažjo, a enako okusno verzijo, primerno za sodobne jedce.
Sestavine:
- Mesni Kekec narezek (2x),
- okisana rdeča čebula,
- prah bučnega olje,
- 1 dehidriran rumenjak,
- gel rumenjaka
Postopek:
Mesni Kekec narezek narežemo na enakomerne kockice.
Zložimo jih na krožnik. Nato jih garniramo z okisano čebulo, prahom bučnega olja, peno rumenjaka ter naribanim sušenim rumenjakom.
Osvežujoče! Prava poslastica za želodčke in oči!
Dober tek!

Presburšt ima podobnosti s hrvaškimi krvavicami, a se razlikuje po začimbah in načinu priprave.