Presburšt á la Kekec

Presburšt á la Kekec 653 408 Andrej

Gurmansko prefinjen – Presburšt – a s “twistom”! Ko ga boš poskusil-a, ga boš hotel/-a ponuditi tudi prijateljem!

👉 Ali si vedel/-a: Presburšt je jed, ki izvira iz osrednje Slovenije in je bila v preteklosti cenjena praznična jed.

Z “á-la Kekec” pristopom smo ustvarili lažjo, a enako okusno verzijo, primerno za sodobne jedce.

Sestavine:

Postopek:

Mesni Kekec narezek narežemo na enakomerne kockice.

Zložimo jih na krožnik. Nato jih garniramo z okisano čebulo, prahom bučnega olja, peno rumenjaka ter naribanim sušenim rumenjakom.

Osvežujoče! Prava poslastica za želodčke in oči!

Dober tek!

Presburšt ima podobnosti s hrvaškimi krvavicami, a se razlikuje po začimbah in načinu priprave.

Poglej še ostale recepte!