Ta prava nadevana pečena bedrca

Ta prava nadevana pečena bedrca 2560 1708 Andrej

Bi kdaj pomislili, da bi nadevana piščančja bedrca povzdignili na še višji nivo s samo dodatkom paštete? Ne? Kekec toplo priporoča. 

Sestavine za: 4 osebe

Sestavine:

Za nadev:

Bedra:

  • 4 bedre,
  • nadev,
  • sol,
  • olje.
Ta prava nadevana pečena bedrca

Postopek:

Nadev:

  1. Kruh narežemo na majhne koščke v skledo in prelijemo z mlekom. Pustimo stati nekaj minut, da kruh dobro vpije mleko.
  2. Ta čas čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
  3. V ponvi raztopimo maslo, na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Pražimo dokler postekleni.
  4. V skledo damo pašteto, prepraženo čebulo, jajca, sol, poper in drobtine.
  5. Namočen kruh z rokami dobro ožamemo, nato pa dodamo v skledo k ostalim sestavinam.
  6. Sestavine v skledi s kuhalnico dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.
  7. Zmes pustimo stati nekaj minut, da se drobtine napojijo. Če je zmes preveč lepljiva, dodamo še malo drobtin.
  8. Nastavimo pečico, da se segreje na 180 °C.
  9. Bedra posolimo in previdno s pomočjo žlice ločimo kožo od mesa.
  10. Pazimo, da se ob straneh koža še vedno drži mesa.
  11. Nato z nadevom počasi in previdno polnimo prostor – žepek med mesom in kožo.
  12. Ko smo s polnjenjem končali, z zobotrebcem ali dvema pritrdimo odprtino na meso.
  13. Bedra premažemo z oljem in jih damo na pekač s papirjem za peko.
  14. Polnjena piščančja bedra pečemo v ogreti klasični pečici 35 minut.
  15. Nato jih še enkrat premažemo s tekočino, ki je v pekaču in pečemo še 10 minut na žar opciji, da se koža lepo hrustljavo zapeče.

Kekec vam želi dober tek!

Nasvet: Kot prilogo bedrcam lahko pripravite pire krompir ali dušeno zelenjavo.

Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav? 

Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.