Bi kdaj pomislili, da bi nadevana piščančja bedrca povzdignili na še višji nivo s samo dodatkom paštete? Ne? Kekec toplo priporoča.
Sestavine za: 4 osebe
Sestavine:
Za nadev:
- 2 rezini belega kruha,
- 1 dl mleka,
- 200 g piščančje Kekec paštete,
- 1 rdeča čebula,
- 1 jajce,
- peteršilj,
- sol,
- poper,
- maslo.
Bedra:
- 4 bedre,
- nadev,
- sol,
- olje.

Postopek:
Nadev:
- Kruh narežemo na majhne koščke v skledo in prelijemo z mlekom. Pustimo stati nekaj minut, da kruh dobro vpije mleko.
- Ta čas čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
- V ponvi raztopimo maslo, na katerem prepražimo sesekljano čebulo. Pražimo dokler postekleni.
- V skledo damo pašteto, prepraženo čebulo, jajca, sol, poper in drobtine.
- Namočen kruh z rokami dobro ožamemo, nato pa dodamo v skledo k ostalim sestavinam.
- Sestavine v skledi s kuhalnico dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.
- Zmes pustimo stati nekaj minut, da se drobtine napojijo. Če je zmes preveč lepljiva, dodamo še malo drobtin.
- Nastavimo pečico, da se segreje na 180 °C.
- Bedra posolimo in previdno s pomočjo žlice ločimo kožo od mesa.
- Pazimo, da se ob straneh koža še vedno drži mesa.
- Nato z nadevom počasi in previdno polnimo prostor – žepek med mesom in kožo.
- Ko smo s polnjenjem končali, z zobotrebcem ali dvema pritrdimo odprtino na meso.
- Bedra premažemo z oljem in jih damo na pekač s papirjem za peko.
- Polnjena piščančja bedra pečemo v ogreti klasični pečici 35 minut.
- Nato jih še enkrat premažemo s tekočino, ki je v pekaču in pečemo še 10 minut na žar opciji, da se koža lepo hrustljavo zapeče.
Kekec vam želi dober tek!
Nasvet: Kot prilogo bedrcam lahko pripravite pire krompir ali dušeno zelenjavo.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.