Sendvič je že sam po sebi dober, ampak topli sendvič je preprosto ta pravi. Sočen, topel, nasiten in enostaven za pripraviti.
Topli sendvič je idealen za hitro malico, ki te bo napolnila energije, ali za tiste dneve, ko se ti ne da dvigniti prsta, a bi vseeno nekaj toplega, ali pa ko je hladilnik prazen.
Priprava za: 2 sendviča
Sestavine:
Bešamel:
- 25 g masla,
- 25 g moke,
- 0,25 l toplega mleka,
- ščepec soli,
- beli poper,
- muškatni orešček,
- 0,3 dl sladke smetane,
- 1 rumenjak,
- 25 g nariban trdi sir,
- dijonska gorčica.
Sendvič:
- 4 kom toasta,
- bešamel s sirom,
- 100 g piščančjega narezka Kekec,
- 30 g masla.
Postopek:
Bešamel:
- Na kuhalnik pristavimo kozico z visokim robom in stopimo maslo.
- Dodamo moko in mešamo, da postane zmes gladka.
- Ko je zmes gladka, med mešanjem počasi dolivamo toplo mleko.
- Po okusu posolimo in popopramo ter začinimo z muškatnim oreščkom.
- Približno 5 minut mešamo nad šibkim ognjem.
- Dodamo nariban sir in mešamo na majhnem ognju, da se sir razpusti.
- Dodamo sladko smetano, še malo prevremo ter na koncu dodamo rumenjak in gorčico.
- Ohladimo.
Sendvič:
- Bešamel s sirom premažemo po obeh kosih toasta, dodamo na tanko narezan piščančji narezek ter združimo oba kosa toasta.
- Toast po zunanjem delu premažemo z maslom in zapečemo v toasterju ali ponvi.
Kekec vam želi dober tek!
Nasvet: Bešamel, ki ostane, lahko uporabiš za pripravo ene porcije lazanje, lahko ga v neprodušni posodi hraniš v hladilniku do enega tedna, ali pa zmrzneš za kasnejšo uporabo.
Zanimivost: Bešamela je vrsta belega prežganja, ki je prisotna v veliko različnih državah. Vendar samo ime izvira iz Francije, pravzaprav z dvora Ludvika 14., saj je izpeljanka iz imena dvorjana finančnika Luisa de Béchameil.
Vas zanima več hitrih receptov, nasvetov, novosti in zanimivih tedenskih objav?
Sledite nam tudi na Facebooku in Instagramu.